} // -->

Meteorama.gr

cloud

ΑρχικήΣταθμός ΠαλλήνηςΚάμερα ΠαλλήνηςΠληροφορίες σταθμούΘερμοκρασίες Αττικής Φιλικές ιστοσελίδεςΙστορικό ΣταθμούΣχετικά με μένα

 Καλώς ήρθατε στο Meteorama.gr. Εδώ μπορείτε να βρείτε στοιχεία για τον καιρό στην Ελλάδα καθώς και πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες. Επίσης εδώ φιλοξενείται ο ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός της Κάντζας Παλλήνης στην Αττική όπου μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τα δεδομένα του καθώς και ζωντανή κάμερα παρακολούθησης του καιρού. Σας εύχομαι καλή περιήγηση.

Γιώργος Μαναϊλόγλου  

Πρόγνωση υετού

Πρόγνωση χιονόπτωσης

Δορυφορική εικόνα

Χάρτης επιφανείας

GFS Μοντέλο πρόγνωσης

Meteogramm

Σεισμοί live (Ελλάδα)

 

 

On line μετεωρολογικοί σταθμοί από το metar.gr

 

                                                                       

Fan aspirated radiation shield

Μια ιδιοκατασκευή για την ακριβέστερη μέτρηση της θερμοκρασίας από αισθητήρες που δεν έχουν ανεμιστήρα και προστασία από τον ήλιο ή και τη βροχή. Σ’αυτό που παρουσιάζεται έχω προσαρμόσει τον αισθητήρα του Lacrosse ws 3600.

-Χρησιμοποίησα πιατάκια από γλάστρες πλαστικά άσπρα χωρίς γύρισμα στην άκρη τους διαμέτρου 16 ,18 και 22 cm.

-Ντίζα

-Αλφαδολάστιχο με διάμετρο ελαφρά μεγαλύτερο της ντίζας

-Σωλήνα άσπρη Φ100 περίπου 21 cm

-Ένα ανεμιστηράκι για PC 12V 8cm

-Βίδες παξιμάδια ροδέλες

-Βραχίονα μεταλλικό  και στηρίγματα τύπου U.

-Ηλιακό πάνελ πολυκρυσταλικό  πυριτίου 12V 600mA 10W.

-Μπαταρία 12V  7,2Α .

-Ρυθμιστής φόρτισης

 -Καλώδιο 2x1 ή 2x1,5. όσο πιο μεγάλη η απόσταση τόσο πρέπει να είναι πιο χοντρό το καλώδιο

   Στο τελευταίο πιατάκι που περιβάλλει το σωλήνα Φ100 τοποθετούμε τον ανεμιστήρα όπου και ακινητοποιούμε με ένα βιδάκι .

 

   Περνάμε στο πρώτο πιατάκι τις 3 ντίζες ακινητοποιούμε από κάτω με τερματικές βίδες περνάμε σε κάθε ντίζα ένα κομμάτι αλφαδολάστιχο τόσο μήκος όσο θέλουμε να απέχουν τα πιατάκια μεταξύ τους και επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα περίπου 8 πιατάκια με το μικρότερο μέγεθος στο δικό μου κλωβό 16 cm .

 

Με ένα τρυπάνι ανοίγουμε 3 τρύπες όπου θα περάσει η ντίζα. Οι τρύπες θα γίνουν στην κορυφή ενός ισόπλευρου τριγώνου. Ακινητοποιώντας με ένα σίδερο σε μια τρύπα τα πιατάκια ανοίγουμε με ένα ποτήρι Φ100 την κεντρική τρύπα όπου θα περάσει ο σωλήνας. 

        ΠΙΣΩ

   Από πάνω τοποθετούμε άλλο ένα ίδιο πιάτο φυσικά χωρίς να είναι διάτρητο.

Τοποθετούμε ένα στρώμα πολυουρεθάνης για καλύτερη θερμομόνωση και αμέσως πριν στεγνώσει τοποθετούμε το τελευταίο και μεγαλύτερο πιατάκι (22 cm). Τοποθετούμε τις βίδες που θα σφίξουν και θα ακινητοποιήσουν όλα τα πιατάκια. Έχουμε από πριν φροντίσει να αφήσουμε ικανό μήκος στις ντίζες για να ξεπεράσουν το σωλήνα στήριξης και από πάνω να μπουν βίδες για να στερεωθεί ο κλωβός.

  Κάτω όψη, όπου το κενό του ανεμιστήρα με το σωλήνα θα κλειστεί με πολυουρεθάνη αλλά αφού βγάλουμε το σωλήνα και αφήσουμε να στεγνώσει για να μην στάξει στον ανεμιστήρα και μετά το κόβουμε με μαχαίρι, ακριβώς στο σχήμα του ανεμιστήρα, για καλύτερη αναρρόφηση του αέρα. 

  Αυτό είναι το ηλιακό πάνελ και η μπαταρία που θα χρησιμοποιήσω για την τροφοδοσία. Πάνελ 12V 10W και 600mA και μπαταρία 12V 7,2A. Πίσω τους φαίνεται ο μεταλλικός βραχίονας στήριξης. Σ΄αυτόν θα στηριχτεί και πάνελ και κλωβός. Έτσι ανοίγουμε 2 τρύπες κάθετα όπου θα περάσουν οι 2 από τις 3 ντίζες του κλωβού, καθώς και άλλες 2 με κλίση 30 μοιρών κατ΄αντιστοιχία με τις τρύπες που έχουμε κάνει στο πλαίσιο του πάνελ, και αυτό γιατί το πάνελ πρέπει να έχει κλίση 30 μοιρών. 

 Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα έτοιμο για την τοποθέτηση.

    Η διάμετρος για πιατάκια σωλήνα ντίζες κ.λ.π. μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με αισθητήρα      γούστα κ.λ.π. Πάντως όσο μεγαλύτερα πιάτα τόσο μεγαλύτερη αντίσταση σε δυνατούς ανέμους και δεν νομίζω ότι είναι πιο αποτελεσματικά.

 Φυσικά το ηλιακό πάνελ είναι προαιρετικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας απλός 12V μετασχηματιστής.  Το κόστος του πάνελ είναι 80 ευρώ και της μπαταρίας 18 ευρώ.

  Εδώ βλέπετε την τοποθέτηση της μπαταρίας σε στεγανό ηλεκτρολογικό κουτί με IP55. Φροντίστε το κουτί με την μπαταρία να μην είναι τοποθετημένο σε μέρος με πολύ ήλιο γιατί το καλοκαίρι μπορεί να σκάσει. 

  Εδώ ο ρυθμιστής φόρτισης  για καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερη προστασία της μπαταρίας αλλά και του πάνελ.

   Εδώ το βλέπετε τοποθετημένο και πλέον σε λειτουργία .

 

 

 

 

 

 

 

 

   Από πάνω τοποθετούμε το πιατάκι με την μεγαλύτερη διάμετρο (18 cm) όπου ακριβώς πάνω από τον ανεμιστήρα έχουμε κάνει πολλές μικρές τρύπες για την έξοδο του αέρα.

 

                                                                                                                                                                                           

                                                                                                         

            © 2019- Meteorama.gr.  All  rights reserved 

                        Powered  by  G.  Manailoglou 

                            Επικοινωνία